Gode råd til valg af seng

Gode råd til valg af seng

Følger man anbefalingerne om at få 8 timers søvn hver nat, tilbringer man en stor del af døgnets tid i sengen, og det kan herfor sjældent svare sig at gå på kompromis med sengens kvalitet, hvilket også gør sig gældende, fordi god søvn er vigtigt for helbredet, og derfor kan det være en fordel at investere i en luksuriøs seng.

Hvilken seng, der egner sig bedst til det individuelle menneske, afhænger af en del forskellige ting, hvilket eksempelvis kunne være om man har problemer med nogle lemmer, har brug for madrasser, der arter sig efter kropsbygningen eller lignende. Derudover betyder udseendet på sengen også en del, og dette er nogle af de ting, man bør overveje, inden man begynder at lede efter en ny seng, således man ikke kommer til at lede i blinde på det store marked for luksussenge.

luksussenge

Elevationsseng, kontinentalseng eller boxmadras?

Der findes mange forskellige sengetyper på markedet, og det kan være svært at afgøre, hvilken sengetype man foretrækker frem for andre. En elevationsseng kan være en fordel, da man kan justere sengens underlag, så man stabilt kan ligge i de positioner, man end måtte finde behagelige at ligge i, hvilket kan være en fordel, hvis man har problemer med eksempelvis ben eller ryg, da man kan optimere sine sovestillinger. Har man ikke brug for en elevationsseng, kan man vælge en kontinentalseng i stedet for, som oftest er opbygget af tre lag af madrasser, der alle er med til at sikre en god komfort. En anden sengetype, der kan sikre god komfort, er den enkelte boxmadras, der er et godt alternativ, hvis man ikke ønsker elevations- eller kontinentalseng. Sengetypen er altså noget af det centrale, man bør overveje, når man skal have sig en ny seng.

Overvej også opbygning, farve og design

Når man har valgt sengetype, er der en del andre forskellige ting, man bør være opmærksom på for at opnå god søvn, hvilket blandt andet er gældende sengens opbygning af madrasser og affjedring, og det kan være en fordel at tage valget om dette med hensyn til egen vægt og hvor hård/blød, man ønsker sengen. Derudover kan det også være en fordel at overveje sengens design og farver, og disse kan man vælge at matche med farven på soveværelset, således sengen blot indgår som et led i indretningen og dermed ikke skiller sig ud i den etablerede indretning. Man kan derudover også vælge at opbygge indretningen efter det tidspunkt, hvor sengens design og farver er valgt, hvis man finder denne metode lettere. Der findes mange luksussenge på markedet, men finder man den rette, kan man med stor sandsynlighed få optimeret sin søvn.

powered by Typeform
%d bloggers like this: